top of page

EL POBLE

Gósol és un petit poble de 200 habitants situat al peu del Pedraforca, els seus 1423m d'altitud proporcionen al poble unes temperatures suaus a l'estiu i més fresques a l'estiu,

Com Gósol només era accessible amb animal fins a finals dels anys 40, conserva l'encant d'haver estat un lloc apartat del ritme frenètic de el món modern. A part del clàssic reclam del Pedraforca, el poble ofereix múltiples atractius al visitant. Val la pena visitar les ruïnes de l'antic poble, agrupat al voltant del castell dalt d'un turó; les ruïnes de l'església de Santa Maria han estat restaurades i es pot pujar a la torre, des de la qual s'obté una bona panoràmica; també val la pena visitar el petit museu etnogràfic i commemoratiu de l'estada de Picasso al poble a principis de segle XX.

Des de fa molts anys, Gósol ha donat acollida a visitants vinguts d'arreu per disfrutar de la hospitalitat i de la natura. Personatges tant il·lustres com Pablo Picasso o Mossèn Ballarin han escollit Gósol per passar part dels seus dies.

Punt de partida per pujar al Pedraforca. Gran part del municipi és inclòs dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Paisatges i fauna de muntanya. Caça de llebres i isards. Pesca de truita a l'Aigua de Valls. Bolets a les pinedes.

Gósol us espera per compartir la seva riquesa festiva i gastronòmica. No podeu faltar a la concorreguda Festa Major, on podreu gaudir del Ball de les Cosses. Els nostres hostals, fondes i botigues us assortiran dels bons productes de la terra, elaborats i preparats curosament a la manera tradicional.

bottom of page