top of page

ACTIVITATS D'AVENTURA

PEDRAFORCA PARC AVENTURA

Descobreix a Pedraforca Parc Aventura un munt de circuits i tirolines que transcorren per dalt els arbres. A només 1 hora i 45 minuts de Barcelona. Cal superar els jocs amb diferents dificultats per tal d’avançar en el circuits, tot això en els frondosos boscos al peu de la Serra d’Ensija i amb unes vistes privilegiades del Pedraforca.

MINA DE PETROLI DE RIUTORT

La Mina de petroli de Riutort és un tresor amagat a Catalunya. Està entre la Pobla de Lillet i Guardiola de Berguedà. Es va començar a explotar a principis de segle XX quan una empresa francesa va decidir treure petroli de la muntanya a pic i pala.
És l'única mina d'aquest tipus a tot l'estat espanyol i podreu veure petroli de veritat caient per les parets de pedra.

Cal dir que és molt humida, així que aneu abrigats. Si porteu ulleres segurament us les tingueu d'anar netejant ja que se us mullaran només entrar per la porta.

VIA FERRADA A VALLCEBRE

Per fer la Via Ferrada de Vallcebre s'ha de comprar un forfet que costa 5 €. D'aquests 5 € una part va destinat  a una assegurança en cas d'accident.

Si és la primera vegada que aneu a fer aquesta activitat us recomanem fer-la amb guia. El guia us explicarà com s'han de fer i en cas que algú tingui algun problema està equipat per poder baixar-lo.

JARDINS ARTIGAS

Dissenyats  per Antoni Gaudí a principis de segle XX. L'obra va ser un símbol d'agraïment de l'arquitecte cap a la família Artigas, que el va allotjar a casa mentre treballava en la construcció de l'Xalet de l'Catllaràs com a habitatge per als treballadors i enginyers de les mines que extreien carbó per a la fàbrica de ciment d'Asland.

 

Els jardins Jardins Artigas fusionen en perfecta harmonia naturalesa i arquitectura.

MUSEU I TREN DEL CIMENT

la fàbrica va estar en funcionament des de l’any 1904 i fins a 1975 i avui dia encara són visibles les seves restes, símbol d'un dels conjunts fabrils més increïbles de la industrialització catalana.

 

El Museu del Ciment permet viatjar en el temps per descobrir la història de la fàbrica i dels seus voltants. Amb tot, ofereix un ampli ventall de propostes lúdiques i culturals: exposicions permanents i itinerants, visites guiades, visites teatralitzades, tallers…

CASTELLAR DE N'HUG I EL NAIXEMENT LLOBREGAT

L’aigua fou la primera riquesa d’aquesta regió i, molt especialment, l’aigua del Llobregat, el principal riu i eix vertebrador d’aquest país de muntanya. Amb tota la força de la natura, les fonts on neix el riu brollen directament dels cingles que voregen Castellar de n’Hug, i formen una abundosa i ràpida cascada. L’aigua travessa, senyora i fresa, àgil i viva, uns paratges que només semblen existir perquè ella faci el seu curs cap a la plana. Recomanem fer la ruta de la font del llobregat.

Castellar de n'Hug és un petit poble de la comarca del Berguedà, conegut per ser on és l'origen del riu Llobregat: Les Fonts de l'Llobregat. Després d'una llarga carretera de revolts arribem a aquest poble tot de pedra a la part alta d'una muntanya.

Activitats Aventura Gosol
Excursión a la mina de petroleo
Excursión Via Ferrata
Excursió als Jardins Artigas
Excursió al tren del viment
Excursió a Castellar de N'hug
Excursió a les fonts del Llobregat
bottom of page