top of page

ACTIVITATS

Bicicletes
Cavalls
Pedraforca
Botes
Camí-dels-Bons-Homes
Rutes cotxe 4x4
PEDRAFORCA I CADÍ-MOIXERÓ

Les dues grans serralades de el Cadí i el Moixeró, unides pel coll de Tancalaporta, formen una impressionant barrera muntanyosa en el punt d'unió entre el Prepirineu i el Pirineu.

És en aquesta zona on el Parc Natural de Cadí-Moixeró acull, a més d'una gran biodiversitat, llocs d'una bellesa i un atractiu especials.

BICICLETA DE MUNTANYA

Realitza diveses excurcions i travesies amb bici

Com és ara pedals del pedraforca

https://www.pedalesdelmundo.com/es/rutas/pedals-del-pedraforca

PICASSO I GÓSOL

La primavera del 1906 Pau Picasso va a Gósol amb la seva companya, Fernande Olivier.

Aquí havia realitzat algunes de les obres més significatives de l'art modern i de les més commovedores de tots els temps: figures d'una rara intensitat, dolcesa en unes noies suaument tangibles al mateix temps que immerses en una llunyania misteriosa, nois enbolcallats en el misteri de l'espai intemporal, tots plegats enveïts per un color entre ocre, carn i rosa salmó amb tocs de gris. Produïen l'efecte d'un silenci arrogant i alhora amable, una forta sensació d'encant que es desprenia de la terra pedregosa d'aquell poble pirinenc, marcat pels segles i pel la clàssica i intraduïble bellesa de la simplicitat.

La breu estada a Gósol no només fou decisiva per la recerca artistica de Picasso sinó també per a tota l'evolució posterior de l'art del segle XX. Representava el final d'una etapa d'investigació i el despertar d'una nova era.

bottom of page